Accord de principe pour Heinze

30 jul 2009 Par 
OM.net
Photos © 
Un accord de principe a été trouvé entre l’OM, le Real Madrid et Gabriel Heinze pour le transfert du défenseur à l’OM pour une durée de trois ans.

Même si sa venue reste soumise à finalisation et au traditionnel passage de la visite médicale, Gabriel Heinze est en passe de devenir la dixième recrue olympienne de ce mercato 2009>10. Lors de la présentation à la presse de Fernando Morientes et Fabrice Abriel, en début de semaine, José Anigo avait confirmé l’arrivée prochaine d’un défenseur. Ce devrait être chose faite dans les jours à venir puisque l’international argentin devrait bientôt débarquer à Marseille.
Agé de 31 ans, Gabriel Ivan Heinze a principalement fait les beaux jours, au début des années 2000, du PSG, club pour lequel il a disputé plus de 100 matches. Ce robuste joueur peut évoluer à gauche ou dans l’axe de la défense. Connu pour son engagement plutôt viril, il n’hésite pas à aller au contact.
Après la France, il a rejoint Manchester United pour trois saisons avant de rejoindre le Real Madrid. C’est en Angleterre et en Espagne qui ‘il a étoffé son palmarès avec deux titres nationaux et deux Super Coupes. International argentin depuis le 30 avril 2003, il a remporté la médaille d’or aux Jeux Olympiques 2004 et faisait partie de l’équipe, entraînée par Diego Maradonna, qui a battu la France, 2-0, au stade Vélodrome le 11 février dernier (photo ci-dessous).

 

Gabriel Ivan HEINZE

Défenseur
Né le 19 mars 1978 à Crespo (Argentine)
1m78 - 72 kg
International argentin

Palmarès

- Coupe de France 2004 (Paris SG)
- Médaille d'Or aux Jeux Olympiques 2004 (Argentine)
- Super Coupe d'Angleterre 2006 (Manchester United)
- Champion d'Angleterre 2007 (Manchester United)
- Champion d'Espagne 2008 (Real Madrid)
- Super Coupe d'Espagne 2008 (Real Madrid)

Clubs précédents

- 1997/98 : Real Valladolid - D1 - 0 match
- 1997/98 : Newell's Old Boys - D1 - 8 m
- 1998/99 : Sporting Portugal - D1 - 5 m, 1 but
- 1999/00 : Real Valladolid - D1 - 18 m
- 2000/01 : Real Valladolid - D1 - 36 m, 1 b
- 2001/02 : Paris SG - L1 - 31 m (C3 : 6 m)
- 2002/03 : Paris SG - L1 - 35 m, 2 b (C3 : 4 m)
- 2003/04 : Paris SG - L1 - 33 m, 2 b
- 2004/05 : Manchester United - D1 - 26 m, 1 b (C1 : 7 m)
- 2005/06 : Manchester United - D1 - 4 m (C1 : 2 m, 2 b)
- 2006/07 : Manchester United - D1 - 22 m (C1 : 8 m)
- 2007/08 : Real Madrid - D1 - 20 m, 1 b (C1 : 4 m)
- 2008/09 : Real Madrid - D1 - 24 m, 2 b (C1 : 7 m)


News First team

mon 13 nov

Bordeaux-OM: It's not gone away yet...

40 years, 1 month and 18 days. Next Sunday, it's time to put an end to the curse of Bordeaux that hangs over the Marseille team. Since 1st October 1997 and a 1-2 success rate, OM has never managed to win against this Gironde team. However, the Olympians have come close to ending this curse several times. Flashback.
mon 13 nov

Mandanda: "I don't give lessons"

Maintaining the title against Wales, Steve Mandanda is "La Grande Interview" guest at FFF.fr. The goalkeeper for both OM and for France talks about Friday's match as well as his experience and contribution within the group and their next encounter against Germany.
sun 12 nov

The programme for international Olympians

Between 8th and 14th November 2017, 10 members of the Olympique de Marseille team are playing in international matches.
wed 15 nov

Ocampos: Stronger, sharper, efficient!

Lucas Ocampos​ has been a different player in 2017/18!
wed 15 nov

The international Olympian player update

From 8th to 14th November, ten OM players represented their countries in international matches. OM.net gives an update of the Olympians playing in national sides during the November break.
thu 16 nov

Bordeaux unbeatable against OM?

Ahead of the Bordeaux-OM game, OM.net and its partner Opta bring you the most important statistics around the match.
wed 15 nov

Catch-up with Jordan Amavi

Jordan Amavi is in life how he is on the pitch. Generous, open and always with a good sense of humour: it's in his DNA. Interview with this true joker of undeniable talent...
thu 16 nov

Forty years of hurt...

On 1 October 1977, Olympique Marseille beat Bordeaux 2-1 in the tenth day of play of the season. That was Olympique's last victory in the Gironde. Since then, 40 years of hurt...