Accord de principe pour Heinze

30 jul 2009 Par 
OM.net
Photos © 
Un accord de principe a été trouvé entre l’OM, le Real Madrid et Gabriel Heinze pour le transfert du défenseur à l’OM pour une durée de trois ans.

Même si sa venue reste soumise à finalisation et au traditionnel passage de la visite médicale, Gabriel Heinze est en passe de devenir la dixième recrue olympienne de ce mercato 2009>10. Lors de la présentation à la presse de Fernando Morientes et Fabrice Abriel, en début de semaine, José Anigo avait confirmé l’arrivée prochaine d’un défenseur. Ce devrait être chose faite dans les jours à venir puisque l’international argentin devrait bientôt débarquer à Marseille.
Agé de 31 ans, Gabriel Ivan Heinze a principalement fait les beaux jours, au début des années 2000, du PSG, club pour lequel il a disputé plus de 100 matches. Ce robuste joueur peut évoluer à gauche ou dans l’axe de la défense. Connu pour son engagement plutôt viril, il n’hésite pas à aller au contact.
Après la France, il a rejoint Manchester United pour trois saisons avant de rejoindre le Real Madrid. C’est en Angleterre et en Espagne qui ‘il a étoffé son palmarès avec deux titres nationaux et deux Super Coupes. International argentin depuis le 30 avril 2003, il a remporté la médaille d’or aux Jeux Olympiques 2004 et faisait partie de l’équipe, entraînée par Diego Maradonna, qui a battu la France, 2-0, au stade Vélodrome le 11 février dernier (photo ci-dessous).

 

Gabriel Ivan HEINZE

Défenseur
Né le 19 mars 1978 à Crespo (Argentine)
1m78 - 72 kg
International argentin

Palmarès

- Coupe de France 2004 (Paris SG)
- Médaille d'Or aux Jeux Olympiques 2004 (Argentine)
- Super Coupe d'Angleterre 2006 (Manchester United)
- Champion d'Angleterre 2007 (Manchester United)
- Champion d'Espagne 2008 (Real Madrid)
- Super Coupe d'Espagne 2008 (Real Madrid)

Clubs précédents

- 1997/98 : Real Valladolid - D1 - 0 match
- 1997/98 : Newell's Old Boys - D1 - 8 m
- 1998/99 : Sporting Portugal - D1 - 5 m, 1 but
- 1999/00 : Real Valladolid - D1 - 18 m
- 2000/01 : Real Valladolid - D1 - 36 m, 1 b
- 2001/02 : Paris SG - L1 - 31 m (C3 : 6 m)
- 2002/03 : Paris SG - L1 - 35 m, 2 b (C3 : 4 m)
- 2003/04 : Paris SG - L1 - 33 m, 2 b
- 2004/05 : Manchester United - D1 - 26 m, 1 b (C1 : 7 m)
- 2005/06 : Manchester United - D1 - 4 m (C1 : 2 m, 2 b)
- 2006/07 : Manchester United - D1 - 22 m (C1 : 8 m)
- 2007/08 : Real Madrid - D1 - 20 m, 1 b (C1 : 4 m)
- 2008/09 : Real Madrid - D1 - 24 m, 2 b (C1 : 7 m)


News First team

sun 30 apr

Caen 1-5 OM: OM is making their way

Thanks in particular to a great start to the match and strong performances, the Olympiens imposed themselves on Caen. Lopez scored two goals in the Ligue 1 while Thauvin scored his first hat-trick.
sun 16 apr

OM 4-0 Saint-Etienne: Happy Easter!

OM celebrated the 30th anniversary of the South Winners with fireworks, and remains committed to Europe. The collective success was enhanced by individual successes. What a great evening.
thu 04 may

Thauvin, Olympien of the Month April 2017

For the sixth time of the season, Florian Thauvin has been name Olympian of the Month by the Internet users of OM.net. He is ahead of Dimitri Payet and Yohann Pelé.
sun 07 may

OM-Nice: A battle for Europe

On Sunday night, OM will welcome Nice at 9:00pm in the Orange Velodrome: two clubs who are reaching for the stars with their European ambitions.
sat 20 may

Florian Thauvin, Olympique Marseille's Player of the Season 2016-17

With over 74.3% of the 17,418 votes cast, Florian Thauvin wins the vote for Olympique's Player of the Season 2016-17 hands down. He finishes ahead of Bafétimbi Gomis (5.88%) and Yohann Pelé (5.18%)
sat 20 may

OM vs Bastia for a European spot

On Saturday evening, OM host Bastia. The Olympiens de Marseille will defend their fifth place and ticket to the Europa League against a Corsican side battling to retain their place in the top tier of French football.
sat 20 may

OM in the 2017-18 Europa League

Fifth in the 2016-17 edition of League 1, OM will play in the Europa League 2017-2018 starting from the third qualifying round.