Accord de principe pour Heinze

30 jul 2009 Par 
OM.net
Photos © 
Un accord de principe a été trouvé entre l’OM, le Real Madrid et Gabriel Heinze pour le transfert du défenseur à l’OM pour une durée de trois ans.

Même si sa venue reste soumise à finalisation et au traditionnel passage de la visite médicale, Gabriel Heinze est en passe de devenir la dixième recrue olympienne de ce mercato 2009>10. Lors de la présentation à la presse de Fernando Morientes et Fabrice Abriel, en début de semaine, José Anigo avait confirmé l’arrivée prochaine d’un défenseur. Ce devrait être chose faite dans les jours à venir puisque l’international argentin devrait bientôt débarquer à Marseille.
Agé de 31 ans, Gabriel Ivan Heinze a principalement fait les beaux jours, au début des années 2000, du PSG, club pour lequel il a disputé plus de 100 matches. Ce robuste joueur peut évoluer à gauche ou dans l’axe de la défense. Connu pour son engagement plutôt viril, il n’hésite pas à aller au contact.
Après la France, il a rejoint Manchester United pour trois saisons avant de rejoindre le Real Madrid. C’est en Angleterre et en Espagne qui ‘il a étoffé son palmarès avec deux titres nationaux et deux Super Coupes. International argentin depuis le 30 avril 2003, il a remporté la médaille d’or aux Jeux Olympiques 2004 et faisait partie de l’équipe, entraînée par Diego Maradonna, qui a battu la France, 2-0, au stade Vélodrome le 11 février dernier (photo ci-dessous).

 

Gabriel Ivan HEINZE

Défenseur
Né le 19 mars 1978 à Crespo (Argentine)
1m78 - 72 kg
International argentin

Palmarès

- Coupe de France 2004 (Paris SG)
- Médaille d'Or aux Jeux Olympiques 2004 (Argentine)
- Super Coupe d'Angleterre 2006 (Manchester United)
- Champion d'Angleterre 2007 (Manchester United)
- Champion d'Espagne 2008 (Real Madrid)
- Super Coupe d'Espagne 2008 (Real Madrid)

Clubs précédents

- 1997/98 : Real Valladolid - D1 - 0 match
- 1997/98 : Newell's Old Boys - D1 - 8 m
- 1998/99 : Sporting Portugal - D1 - 5 m, 1 but
- 1999/00 : Real Valladolid - D1 - 18 m
- 2000/01 : Real Valladolid - D1 - 36 m, 1 b
- 2001/02 : Paris SG - L1 - 31 m (C3 : 6 m)
- 2002/03 : Paris SG - L1 - 35 m, 2 b (C3 : 4 m)
- 2003/04 : Paris SG - L1 - 33 m, 2 b
- 2004/05 : Manchester United - D1 - 26 m, 1 b (C1 : 7 m)
- 2005/06 : Manchester United - D1 - 4 m (C1 : 2 m, 2 b)
- 2006/07 : Manchester United - D1 - 22 m (C1 : 8 m)
- 2007/08 : Real Madrid - D1 - 20 m, 1 b (C1 : 4 m)
- 2008/09 : Real Madrid - D1 - 24 m, 2 b (C1 : 7 m)


News First team

mon 20 feb

OM 2-0 Rennes : Highlights

Season 2016-17 - Ligue 1 - 26th day - OM 2-0 Rennes : Highlights video.
sat 18 feb

OM 2-0 Rennes: at the Orange Vélodrome, everything is green ...

With no inspiration away, the Olympians maintain most of their reckoning at home (30 points out of 39). The success on Rennes confirms the trend of the season.
sat 18 feb

Olympique Marseilles-Rennes: Remaining Masters of Their Turf

They will be hosting Stade Rennais at the Orange Velodrome this Saturday afternoon at 5 PM on Day 26 of the Ligue 1 2016-2017 season. Facing trouble in their away games, Marseilles will want to keep pace at home.
wed 22 feb

Vainqueur-Verratti, the masters of the midfield

Without a doubt, they are the best "6" of the championship and are competing for the first time this Sunday in the long-awaited OM-PSG (26th day of Ligue 1, 2016-17). Decryption.
thu 23 feb

Rabiot-Lopez, Titi, and Minot

Sunday, at the Marseilles-Paris SG match, two young players will be especially followed: Maxime Lopez from Marseilles and Adrien Rabiot from Paris, both symbols of their club's will to promote home-grown talent when they shoulder the task.
sun 26 feb

OM-PSG: tension, thrills, passion, and emotion

Olympique Marseille hosts Paris-Saint-Germain at the Orange Velodrome on 9 p.m. as part of Ligue 1's 27th day of play in the 2016-17 season. The occasion will be marked with bigger crowds than ever, with Olympique being ready to defy the odds.
sat 25 feb

Olympique Marseille-PSG live in 170 countries

Just like every year, the match with the largest crowd in the French Championship will be broadcast worldwide.
mon 27 feb

OM 1-5 PSG : Highlights

Season 2016-17 - Ligue 1 - 27th day - OM 1-5 PSG : Highlights video.