Accord de principe pour Heinze

30 jul 2009 Par 
OM.net
Photos © 
Un accord de principe a été trouvé entre l’OM, le Real Madrid et Gabriel Heinze pour le transfert du défenseur à l’OM pour une durée de trois ans.

Même si sa venue reste soumise à finalisation et au traditionnel passage de la visite médicale, Gabriel Heinze est en passe de devenir la dixième recrue olympienne de ce mercato 2009>10. Lors de la présentation à la presse de Fernando Morientes et Fabrice Abriel, en début de semaine, José Anigo avait confirmé l’arrivée prochaine d’un défenseur. Ce devrait être chose faite dans les jours à venir puisque l’international argentin devrait bientôt débarquer à Marseille.
Agé de 31 ans, Gabriel Ivan Heinze a principalement fait les beaux jours, au début des années 2000, du PSG, club pour lequel il a disputé plus de 100 matches. Ce robuste joueur peut évoluer à gauche ou dans l’axe de la défense. Connu pour son engagement plutôt viril, il n’hésite pas à aller au contact.
Après la France, il a rejoint Manchester United pour trois saisons avant de rejoindre le Real Madrid. C’est en Angleterre et en Espagne qui ‘il a étoffé son palmarès avec deux titres nationaux et deux Super Coupes. International argentin depuis le 30 avril 2003, il a remporté la médaille d’or aux Jeux Olympiques 2004 et faisait partie de l’équipe, entraînée par Diego Maradonna, qui a battu la France, 2-0, au stade Vélodrome le 11 février dernier (photo ci-dessous).

 

Gabriel Ivan HEINZE

Défenseur
Né le 19 mars 1978 à Crespo (Argentine)
1m78 - 72 kg
International argentin

Palmarès

- Coupe de France 2004 (Paris SG)
- Médaille d'Or aux Jeux Olympiques 2004 (Argentine)
- Super Coupe d'Angleterre 2006 (Manchester United)
- Champion d'Angleterre 2007 (Manchester United)
- Champion d'Espagne 2008 (Real Madrid)
- Super Coupe d'Espagne 2008 (Real Madrid)

Clubs précédents

- 1997/98 : Real Valladolid - D1 - 0 match
- 1997/98 : Newell's Old Boys - D1 - 8 m
- 1998/99 : Sporting Portugal - D1 - 5 m, 1 but
- 1999/00 : Real Valladolid - D1 - 18 m
- 2000/01 : Real Valladolid - D1 - 36 m, 1 b
- 2001/02 : Paris SG - L1 - 31 m (C3 : 6 m)
- 2002/03 : Paris SG - L1 - 35 m, 2 b (C3 : 4 m)
- 2003/04 : Paris SG - L1 - 33 m, 2 b
- 2004/05 : Manchester United - D1 - 26 m, 1 b (C1 : 7 m)
- 2005/06 : Manchester United - D1 - 4 m (C1 : 2 m, 2 b)
- 2006/07 : Manchester United - D1 - 22 m (C1 : 8 m)
- 2007/08 : Real Madrid - D1 - 20 m, 1 b (C1 : 4 m)
- 2008/09 : Real Madrid - D1 - 24 m, 2 b (C1 : 7 m)


News First team

thu 19 may

The France beach soccer team at the RLD center

Stéphane François and his players were at the RLD center Thursday morning, two days before the 2015-16 French Cup final between OM and PSG.
wed 18 may

OM-PSG: issues in the final

If the principal reward of a final challenge remains the winner's trophy, the 2015-16 edition of the France Cup will have a significant impact in many areas. Explanations.
sun 15 may

Troyes 1-1 OM: Thauvin, Olympian of the match

Florian Thauvin won the last election of the Olympian of the match in League 1 this season (1-1 OM Troyes, 38th day 2015-16). He beat Steven Fletcher and Lassana Diarra.
thu 19 may

Gignac: "I hope they will do it"

Present in Birtz for the preparation phase before the 2016 Euro with Team France, the former forward for the OM, André-Pierre Gignac, expressed his thoughts on the final of the French Cup between the OM and the PSG.
sat 21 may

OM-PSG: this cup, we want it!

This is the big day, the long-awaited final of the 2015-16 French Cup. Facing their worst enemy, OM can write a new page in its history.
sun 22 may

OM 2-4 PSG: Thauvin, Olympian of the match

Despite the defeat against PSG in the final of the 2015-16 French Cup (2-4), many of you voted for the Olympian of the match at the Stade de France. Florian Thauvin was very far ahead, in front of Mandanda and Diarra, who were shoulder to shoulder.
sat 21 may

OM 2-4 PSG: history repeats itself....

Despite a good overall showing, the OM fell against the PSG in the final of the Coupe de France. The third loss of the season against Paris
mon 23 may

OM 2-4 PSG : Highlights

Season 2015-16 - Coupe de France - Final - OM 2-4 PSG : Highlights video.